Malatya Pazarı Kurumsal
Kalbinizi ısıtan bir lezzet;
Havuçlu Tarçınlı Kek
Havuçlu Tarçınlı Kek

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

2 adet orta boy havuç

1 su bardağı ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
  • Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edin.
  • Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.
  • Ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın.
  • Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz.
  • Bir miktar sıvı yağ ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın.
  • Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet Olsun